Geçmiş verilere göre Temmuz-Eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrekte Samsung'un geliri, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 artışla 73 trilyon vona (61,2 milyar ABD doları) çıktı ve üç aylık bazda yeni bir en yüksek seviyeye ulaştı.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Böylece, geçen yılın üçüncü çeyreğinde kaydedilen yaklaşık 67 trilyon von (56,1 milyar ABD doları) olan bir önceki en yüksek seviye aşılmış oldu. Yılın üçüncü çeyreğinde şirketin faaliyet karı, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27,9 artışla 15,8 trilyon vona (13,2 milyar ABD doları) ulaştı.

Kar rakamı, yaklaşık 16 trilyon von (13,4 milyar ABD doları) olan piyasa beklentilerinin hafif altında kaldı, ancak şirket tarihindeki ikinci en yüksek üç aylık değer oldu. Şirkete ait her bir faaliyet birimindeki net kar ve ayrıntılı gelir, bu ay bir dış denetim yapıldıktan ve yönetim kurulunun onayı alındıktan sonra açıklanacak.

Editör: İRFAN KARSLI