Samsung'un açıklamasında, gelecek büyümeyi yönlendirmek adına stratejik birimlere yapılan bu yatırıma aralarında grubun başlıca şirketleri Samsung Electronics ve Samsung Biologics'in de olduğu çeşitli Samsung iştiraklerinin öncülük edeceği belirtildi. 240 trilyon wonun 180 trilyonu (154 milyar ABD doları) yerele yönelik yatırım olarak gerçekleşecek. Açıklanan toplam miktar, Samsung'un 2018'de açıkladığı 180 trilyon wonluk önceki üç yıllık yatırım planınının üstünde.

Samsung Electronics, gelişmiş süreç teknolojisi geliştirmek ve yapay zeka ile veri merkezlerinde yeni uygulamalar için işi büyütmek amacıyla halihazırda duyurulan yatırım için bir ön uygulama da planladı. Samsung'un açıklamasında, teknoloji iştirakinin, piyasa koşullarındaki kısa vadeli değişikliklerden ziyade orta ve uzun vadeli talebi karşılamaya odaklanarak araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) ile altyapıya devam edeceği kaydedildi. Samsung Biologics ve Samsung Bioepis, halihazırda faaliyette olan üç tesis ile yapım aşamasında olan dördüncü tesisin yanı sıra iki yeni tesis inşa ederek fason imalat işini genişletecek.

Biyofarma birimleri ise yeni bir alana açılarak aşılar ile hücre ve gen terapisi ürünlerinin fason üretimine başlayacak. Bunun yanında, biyobenzer işletmeler de ürün geliştirme hattını güçlendirmeye devam edecek. Yüksek performanslı yapay zeka algoritmasını daha akıllı cihazlara uygulayacağını ifade eden Samsung, robotik alanına yönelik yatırımın ise sektördeki çekirdek teknolojiyi güvence altına almaya çalışacağını vurguladı. Yeni yatırımla birlikte Samsung'un önümüzdeki üç yıl içinde 40 bin yeni iş yaratması bekleniyor.

Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Editör: İRFAN KARSLI