Dünya

Şam kırsalındaki Suriye üssüne yönelik İsrail saldırısında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Devlet haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, Çarşamba günü başkent Şam'ın batı kırsalındaki bir askeri üsse yönelik yeni bir İsrail füzesi saldırısı sonucu bir asker hayatı...

Abone Ol

Devlet haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, Çarşamba günü başkent Şam'ın batı kırsalındaki bir askeri üsse yönelik yeni bir İsrail füzesi saldırısı sonucu bir asker hayatını kaybetti ve üç kişi de yaralandı.

SANA, füze saldırısının şafak vakti Suriye hava sahasının dışından yapıldığını ve Şam'ın batı kırsalındaki Zabadani kasabasında bulunan bir hava savunma birimini hedef aldığını söyledi.

Haberde Suriye hava savunmasının füzelerin bir kısmını durdurduğu kaydedildi. Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail saldırısının Zabadani'deki Şii Lübnan Hizbullahı tarafından yönetilen bir üssü hedef aldığını söyledi.

Britanya merkezli gözlem örgütüne göre, hedeflenen üs Hizbullah tarafından silah taşımak için kullanılıyordu. Gözlemevi, İsrail'in 2018 ve 2019'da Suriye'deki askeri üslere toplam 52 saldırı gerçekleştirmesine karşın bu sayının 2020'de 39 olduğunu belirtti. İsrail, İran destekli milislerin Suriye'deki herhangi bir askeri faaliyetine müsamaha göstermeyeceğini defalarca kez dile getirdi.