Dünya

Sahte Starbucks kahve satıcısı tazminat davasıyla karşı karşıya!

Jiangsu Tüketici Konseyi, dava konusu olan miktarın üç katı tutarında, 21 milyon yuan (yaklaşık 3,2 milyon ABD doları) tazminat talep etti.

Abone Ol

Jiangsu Tüketici Konseyi, dava konusu olan miktarın üç katı tutarında, 21 milyon yuan (yaklaşık 3,2 milyon ABD doları) tazminat talep etti.

Çin'in doğusundaki Jiangsu Eyaleti'ndeki Wuxi kentinde bulunan orta dereceli halk mahkemesi davayı kabul etti.

2018'in Şubat ayında bir ihbar alan Wuxi'deki piyasa düzenleme departmanı, Fujian Eyaleti'ndeki Shuangshan Food (Xiamen) Co., Ltd.'nin yetkilendirme ve gümrük beyannamesi belgelerinde tahrifat yaparak sahte Starbucks kahve ürünleri sattığını tespit etmişti.

Soruşturma sayesinde şirketin, ülke çapında 18 eyalette 50'den fazla mağazaya değeri 7 milyon yuan'ın üzerinde olan sahte Starbucks kahve ürünleri sattığı ortaya çıktı.

Jiangsu Tüketici Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ju Shang'a göre, kamu yararı davası, tüketicilerin yanı sıra fikri mülkiyet sahibinin meşru haklarını ve çıkarlarını koruyacak ve bu da piyasanın istikrarını korumaya yardımcı olacak.

Geçen yıl Aralık ayında, olayla ilgili görülen ceza davası sonucu Wuxi'deki Xinwu bölgesi halk mahkemesinin aldığı karar uyarınca beş kişi beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmış ve Shuangshan Food (Xiamen) Co., Ltd. ile birlikte bu kişilerin toplam 10,48 milyon yuan para cezası ödemelerine karar verilmişti.