Dünya

Rusya'nın UUİ'ye bir sonraki yolculuğunda mürettebatın tamamı Ruslardan oluşacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) Nisan 2021'de gerçekleştirilecek bir sonraki uçuşa katılacak mürettebat Salı günü açıklandı.

Abone Ol

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) Nisan 2021'de gerçekleştirilecek bir sonraki uçuşa katılacak mürettebat Salı günü açıklandı.

Ekibin tamamı Ruslardan oluşuyor. Bundan en son 20 yıl önce, 2000 yılında Mir Uzay İstasyonu'na giden bir ekip tamamen Ruslardan oluşuyordu.

Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos'un yazılı açıklamasına göre, Rusya'nın Kozmonot Seçimi Bölümler Arası Komisyonu 65'nci UUİ seferinin ana ve yedek mürettebatını onayladı.

Rusya'nın Soyuz MS-18 uzay aracını Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden UUİ'ye götürecek olan ana mürettebat, üç astronot Oleg Novitsky, Pyotr Dubrov ve Sergei Korsakov'dan oluşuyor.

UUİ'ye uçuşlarda yıllarca yalnızca Rus uzay araçları kullanıldı ve ABD astronotları da bu uçuşlarda en büyük yabancı yolcu grubu oldu.

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi tarafından inşa edilen Crew Dragon "Endeavor" uzay aracı ise 31 Mayıs'ta iki ABD astronotunu UUİ'ye başarıyla ulaştırdı ve iki ay sonra Dünya'ya geri getirdi.

NASA'nın mekik programının 2011'de sona ermesinden sonra ABD topraklarından yörüngeye ilk mürettebatlı fırlatma olan bu uçuş aynı zamanda NASA'nın Ticari Mürettebat Programı için SpaceX'in son test uçuşu olmuştu.