Xinhua

Rusya'daki Hermitage Müzesi, İtalya'ya ödünç verilen tabloların iadesini talep etti

ROMA, 11 Mart (Xinhua) -- Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bulunan Hermitage'ın, İtalya'da ödünç olarak bulunan diğer tabloların da iadesini talep ettiği bildirildi. İtalyan...

Abone Ol

ROMA, 11 Mart (Xinhua) -- Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bulunan Hermitage'ın, İtalya'da ödünç olarak bulunan diğer tabloların da iadesini talep ettiği bildirildi. İtalyan medyası bunu, İtalya'nın Rusya'nın Ukrayna krizindeki rolüne yönelik eleştirisine bir yanıt olarak görüyor.

Fondazione Alda Fendi'den bir yetkili, Hermitage'ın 1909 tarihli bir Picasso eseri olan "Genç Kadın" tablosunun iadesini talep ettiğini söyledi. Daha önce İtalya'da hiç sergilenmemiş olan bu tablo, 15 Mayıs'a kadar sergilenecekti.

Yetkili, vakfın talebe nasıl yanıt vereceğini ise söylemedi.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, Hermitage, İtalya'da ödünç aldığı diğer tablolar için de benzer taleplerde bulundu. Bunlar arasında özellikle Milano'daki Gallerie d'Italia'da yer alan "Büyük Tur: Venedik'ten Pompei'ye İtalya'nın Rüyası" adlı sergi de bulunuyor. 27 Mart'a kadar sürecek olan sergi, The Hermitage ile ortaklaşa düzenleniyordu.