Çin yeniden kullanılabilir ve geri döndürülebilir ilk test uydusunu uzaya gönderdi Çin yeniden kullanılabilir ve geri döndürülebilir ilk test uydusunu uzaya gönderdi

MOSKOVA, 26 Eylül (Xinhua) -- Lada otomobillerini üreten Rusya'nın en büyük otomobil üreticisi AvtoVAZ, Çarşamba günü Izhevsk'teki fabrikasında elektrikli otomobillerin seri üretimine başladı. Şirkete göre, endüstriyel üretime geçen "Lada e-Largus" modeli, yüzde 50'den fazla yerlilik oranıyla şu anda Rusya'daki en yerli elektrikli otomobil olma özelliğini taşıyor. Rus gazetesi Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre, aracın binek ve ticari olmak üzere iki versiyonu, farklı batarya ve taşıma kapasitelerine sahip.

Yolcu versiyonu 420 kilometre menzil sunarken, ticari versiyon, modele bağlı olarak yaklaşık 320 kilometre menzil sağlıyor. Aracın başlangıç modeli fiyatı, elektrikli otomobil satın alma sübvansiyonları dikkate alındığında, 2.990.000 rubleden (yaklaşık 32.330 ABD doları) başlayacak. Bu yılın sonuna kadar sınırlı sayıda elektrikli otomobil üretileceğini belirten AvtoVAZ Başkanı Maksim Sokolov, talep analizinin ardından, bölgelerdeki şarj altyapısının geliştirilmesi ve alıcılar için devlet desteğinin göz önünde bulundurularak daha fazla üretim hacminin belirleneceğini ifade etti.

Kaynak: rss