Genel

Rusya, sınırlarına yakın NATO keşif faaliyetlerinin arttığını tespit etti

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayın kuruluşu Zvezda, Cuma günkü haberinde, bakanlığın son 24 saat içinde Karadeniz'de ülke sınırları yakınında altı NATO keşif uçağı tespit ettiğ...

Abone Ol

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayın kuruluşu Zvezda, Cuma günkü haberinde, bakanlığın son 24 saat içinde Karadeniz'de ülke sınırları yakınında altı NATO keşif uçağı tespit ettiğini duyurdu. Zvezda, Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde, NATO hava keşif faaliyetlerinin yoğunluğu artmaya devam ederken Rusya'nın Havacılık ve Uzay güçlerinin yabancı uçakları tespit ederek refakat ettiğini belirtti.

ABD Donanması'na ait üç P-8A Poseidon devriye uçağı ile birlikte Fransız Hava Kuvvetleri'ne ait bir C-160G Gabriel uçağı, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir RC-135 keşif uçağı ve bir U-2S keşif uçağının tespit edildiği ifade edildi. Haberde bakanlığın, "ABD'nin Karadeniz bölgesindeki saldırgan askeri faaliyetini bölgesel güvenlik ve stratejik istikrar için bir tehdit olarak gördüğüne" de yer verildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın sınırları yakınında artan NATO askeri faaliyetlerine karşı güvenliğini sağlamak için gerekli tüm tedbirleri alacağını söylemişti.