Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma, telekom izleme örgütü Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu'nun (Roskomnadzor), Rus medya kuruluşlarına yönelik sansür ve ayrımcılığı cezalandırmasına izin veren bir yasayı Çarşamba günü onayladı.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Bir internet platformu, Rus toplumu açısından kamusal önemi olan bilgilere erişimi sansürlemesi ya da kısıtlaması halinde temel insan hak ve özgürlüklerini ihlal etmekle suçlanabilecek.

Böyle bir ihlalin olup olmadığına Dışişleri Bakanlığı'yla birlikte Rus Başsavcılığı karar verecek ve durumu Roskomnadzor'u bilgilendirecek. Roskomnadzor'un da söz konusu internet platformuna erişimi kısmen ya da tamamen engelleme hakkı olacak.Yasanın yürürlüğe girmesi için parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi tarafından onaylanması ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanması gerekiyor.

Editör: İRFAN KARSLI