Spor

Rusya Olimpiyat Komitesi, Tokyo 2020'de kadınlar flöre takım finalinde altın madalya kazandı

Rusya Olimpiyat Komitesi Perşembe günü Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar flöre takım finalinde Fransa'yı yenerek altın madalya kazandı. Bu, Rusya Olimpiyat Komitesi'nin Tokyo O...

Abone Ol

Rusya Olimpiyat Komitesi Perşembe günü Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar flöre takım finalinde Fransa'yı yenerek altın madalya kazandı. Bu, Rusya Olimpiyat Komitesi'nin Tokyo Olimpiyatları'nda eskrimde kazandığı ikinci altın madalyası. Rusya Olimpiyat Komitesi'nin bitime üç maç kala 30-20 ile öne geçmesiyle işler Fransa için kötüleşmeye başladı ve en üst klasmanda yer alan Inna Deriglazova, 45-34 ile Rusya Olimpiyat Komitesi'nin zaferini ilan etti. Adelina Zagidullina, "Çok çalıştık ve gerçekten mutluyuz. Sadece dört yıldır çalışmıyoruz, pandemi yüzünden beş yıldır çalışıyoruz. Bu yüzden altın madalyayı kazanabildiğimiz için gerçekten mutluyuz" diye konuştu.

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda kadınlar flöre takım yarı finalinde İtalya'yı yenen Fransız eskrimciler (solda) kutlama yapıyor, 29 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Zhang Hongxiang/Xinhua)

1984 yılından bu yana kadınlar flöre yarışmasında ilk madalyasını kazanan Fransa, yarı finallerde şampiyonluk unvanını korumaya çalışan İtalya'yı 45-43'lük skorla yenmeyi başardı. İtalya'nın dört maç sonrasında Fransa'ya karşı 20-9 öne geçmesine karşın Fransa, altıncı maçta arayı kapatarak skoru 30-25'e getirdi. Son maçta Arianna Errigo'yu 8- 3'lük skorla yenen Ysaora Thibus, Fransa'ya final biletini verdi. Thibus, "Bunun için çalıştık. Böyle geri dönebilmek ve maçta asla pes etmemek için. Kızlarla çok gurur duyuyorum" diye konuştu.

Ödül töreninde poz veren Rusya Olimpiyat Komitesi (ortada), Fransa (solda) ve İtalya takımlarının oyuncuları. (Fotoğraf: Zhang Hongxiang/Xinhua)

ABD'yi 45-23'lük skorla geçerek bronz madalya alan İtalya, kendi dalında yedi kez üstü üste Olimpiyat madalyası kazanan ilk takım oldu. Alice Volpi, "Madalya kazanma potansiyelimiz olduğunu ve bunun kolay olmayacağını biliyorduk. Birlikte hareket ettik, mücadelemizi sürdürdük ve sonunda başardık" diye konuştu.