MOSKOVA, 11 Eylül (Xinhua) -- Rus donanması, planlandığı üzere 16 Eylül'e kadar sürecek olan büyük ölçekli Ocean 2024 (Okyanus 2024) stratejik tatbikatını başlattı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre tatbikat 2024 yılında Rus silahlı kuvvetlerinin operasyon ve muharebe eğitimi kapsamında düzenlenecek en önemli etkinliklerden biri olacak.

Rusya Savunma Bakanlığı, tatbikata 400'den fazla savaş gemisi, denizaltı ve destek gemisinin yanı sıra 120'den fazla deniz uçağı ve 90.000'den fazla personelin katılacağını, ayrıca tatbikat sırasında 7.000 adet silah, askeri ve özel donanım kullanılacağını açıkladı.

Gazze'deki çocuklar tüm zorluklara rağmen eğitimlerine devam etmeye çalışıyor Gazze'deki çocuklar tüm zorluklara rağmen eğitimlerine devam etmeye çalışıyor

Tatbikat Pasifik Okyanusu, Kuzey Buz Denizi, Akdeniz, Hazar Denizi ve Baltık Denizi'nde gerçekleştirilecek.

Ocean 2024 stratejik komuta ve personel tatbikatı, Rus donanmasının üst düzey personelinin tüm silahlı kuvvet gruplarını komuta etmeye hazır oluş durumunu ve standart dışı operasyon görevlerini yerine getirme becerisini test edecek. Tatbikat sırasında Rus kuvvetleri ayrıca yüksek hassasiyete sahip modern silahların kullanımı konusunda pratik yapacak.

Tatbikatın aynı zamanda "ortak deniz görevleri icra etmek üzere ortak ülkelerin donanmalarıyla işbirliğini genişletmeyi" amaçladığı belirtildi. 

Kaynak: rss