Dünya

Rusya, Kuzey Akım 2 hattının ilk borusundaki gaz yükleme işlemini tamamladı

Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı operatörü, hattın ilk borusundaki gaz dolumunun Pazartesi günü tamamlandığını duyurdu. Kuzey Akım 2 AG'den yapılan açıklamada, "Planlar ve tas...

Abone Ol

Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı operatörü, hattın ilk borusundaki gaz dolumunun Pazartesi günü tamamlandığını duyurdu. Kuzey Akım 2 AG'den yapılan açıklamada, "Planlar ve tasarım gereklilikleri uyarınca hatta yaklaşık 177 milyon metreküp, boru hattındaki basınç seviyesinin 103 bar olmasını sağlayan teknik gaz adlı gaz dolduruldu" dendi. Açıklamaya göre bu basınç, gelecekte hattaki gaz akışını başlatmak için yeterli.

Kuzey Akım 2'nin ilk hattındaki gaz dolum süreci 4 Ekim'de başlamıştı. İkinci hatta yönelik işletmeye alma adımları ise hala devam ediyor.Kuzey Akım 2 AG'nin de sahibi olan Rusya'nın doğalgaz devi Gazprom, 10 Eylül'de yaptığı açıklamayla türünün en iyisi olan bu enerji projesinin ABD'nin muhalefetine rağmen tamamlandığını duyurmuştu. 1.230 kilometrelik boru hattının, Baltık Denizi aracılığıyla Rusya'dan Almanya'ya yılda 55 milyar metreküp doğalgaz taşıması bekleniyor. Gazprom, boru hattını yıl bitmeden faaliyete almayı planlıyor.

Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı, Moskova'nın Avrupa'daki mevcut enerji krizini hafifletmeye yardımcı olmaya hazır olduğunu defalarca dile getirdiği bir dönemde faaliyete başlamaya hazırlanıyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, bu ayın ilk günlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı bir toplantıda, diğer seçenekler arasında Kuzey Akım 2'nin faaliyete alınmasına öncelik verilmesini önermişti.