Dünya

Rusya, koronavirüs aşısı için hızlandırılmış onay başvurusu yaptı.

Rusya devlet fonu Salı günü yaptığı açıklamada, geliştirdiği "Sputnik V" adlı Kovid-19 aşısının Acil Durum Listesi (EUL) ve ön yeterlilik değerlendirmesi için Dünya Sağlık Örg...

Abone Ol

Rusya devlet fonu Salı günü yaptığı açıklamada, geliştirdiği "Sputnik V" adlı Kovid-19 aşısının Acil Durum Listesi (EUL) ve ön yeterlilik değerlendirmesi için Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından yapılan açıklamada Acil Durum Listesi prosedürü kapsamındaki hızlandırılmış aşı onayının, Rus aşısının normale göre daha hızlı şekilde tüm dünyada kullanımının önünü açacağı belirtildi.

DSÖ'nün ilaçların kalite, güvenlik ve etkinliği konusundaki ön yeterlik değerlendirmesinin, ilaçların uluslararası tedarik kuruluşları ve ülkeler tarafından büyük hacimlerde satın alınmasına kılavuzluk eden listeye aşının dahil edilmesini sağlayacağı belirtildi.

İnsan adenoviral vektör platformunu temel alan aşı, Moskova'daki Gamaleya Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildi ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu tarafından pazarlanıyor.

Rusya, büyük ölçekli deneyler tamamlanmadan bir Kovid-19 aşısına düzenleyici kurum onayı veren ilk ülke konumunda.