Moskova'da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bu önlemler hakkında ortak bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre, üç ülke, toplantıya katılan üç liderin 9 Kasım 2020 tarihinde vardıkları ateşkes anlaşması kapsamında, Dağlık Karabağ bölgesindeki bütün ekonomik ve ulaşım bağlantılarının açılmasını garanti etmek için üç ülkenin başbakan yardımcılarının eş- başkanlığında üçlü bir çalışma grubu oluşturacak.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Çalışma grubu, demiryolu ve karayollarına öncelik verecek önemli çalışma alanlarının bir listesini yapmak üzere ilk toplantısını 30 Ocak'tan önce yapacak. Bu çalışma grubu altında, yürütülecek projeler ile bunların uygulanması için gerekli kaynakların ve yapılması gerekli faaliyetlerin belirlenmesi amacıyla uzman alt gruplar oluşturularak. Çalışma grubu, bölgede güvenli ulaşımın sağlanması için gerekli altyapının onarım ve inşası için ayrıntılı bir planı 1 Mart tarihine kadar hazırlamış olacak.

Editör: İRFAN KARSLI