Dünya

Rusya 'bilfiil' Avrasya blokuyla Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin uyumu için çalışıyor!

Şanghay İşbirliği Örgütü Üye Ülkeler Hükümet Başkanları Konseyi'nin 19. toplantısına video bağlantısıyla katılan Mişustin, bazı işbirliği alanlarını kapsayan anlaşmaların yapı...

Abone Ol

Şanghay İşbirliği Örgütü Üye Ülkeler Hükümet Başkanları Konseyi'nin 19. toplantısına video bağlantısıyla katılan Mişustin, bazı işbirliği alanlarını kapsayan anlaşmaların yapıldığını ifade etti.

Mişustin, "Ulusal stratejilerle çok taraflı projeler arasındaki bağlantıyı sağlayacak parametreleri belirlemek gerekiyor. ŞİÖ, Avrasya'da açık, karşılıklı fayda sağlayan ve eşit bir işbirliği alanının oluşturulmasında kilit bağlantı işlevini görmektedir" dedi.

Başbakan Mişustin, ŞİÖ'nün bölgede sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve güvenliğin sağlanması konusunda "güçlü bir potansiyele" sahip olduğunu ve üye devletlerin ekonomi ve siyasetten güvenlik ve insani konulara kadar birçok alanda "geniş bir işbirliği imkanı" olduğunu vurguladı.

Mişustin, ŞİÖ'nün dijital ekonomiye, modern teknolojilerin uygulanmasına, ulaşım altyapısının geliştirilmesine ve bölgeler arası işbirliğine büyük önem vermesi gerektiğini belirtti.

Mişustin, "ŞİÖ, AEB, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ve diğer bölgesel blokların ülkelerinin katılımıyla, ortak kalkınma ve güvenlik ortamı anlamına gelen Büyük Avrasya Ortaklığı'nı inşa edebileceğiz" diye konuştu.