MOSKOVA, 18 Aralık (Xinhua) Rusya Güvenlik Konseyi Birinci Sekreter Yardımcısı Yuri Averyanov yakın zamanda yaptığı açıklamayla, kendi ülkesinde demokrasi kuramayan ABD'nin bunu diğer ülkelerde yapmaya çok istekli olduğunu söyledi. ABD önderliğinde düzenlenen sözde "Demokrasi Zirvesi"nin ardından Rus hükümetinin resmi gazetesi Rossiyskaya Gazeta'ya konuşan Averyanov, "Rusya'da bir söz vardır: kendi başına bir şey yapmayı beceremeyenler başkalarına ders vermeye kalkarlar. ABD'nin yaptığı tam da budur" ifadelerini kullandı.

Averyanov, Amerikalı elitlerin ABD'nin tek süper güç olduğu, bu gücün küresel tahakkümüne meydan okunamayacağı ve tüm dünyanın sadece Washington'ın yanında olduğu konusunda kendilerini ikna etmeye çalıştığını sözlerine ekledi. Averyanov, ABD liderliğinin "sadece ideolojik oyunlar oynayabileceğini" söyledi.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Editör: İRFAN KARSLI