BEİJİNG, 27 Aralık (Xinhua) Tang, kısa süre önce Xinhua'ya verdiği röportajda, tahıl güvenliği ve yoksulluğa dönmenin engellenmesi yönünde büyük ölçekte çaba gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, 2022 yılı için tahıl üretiminin 650 milyar kilogramın üzerinde olması gerektiğini vurguladı. Bu yıl sonbaharda bazı eyaletlerde meydana gelen sellerden 110 milyon mu (yaklaşık 7,33 milyon hektar) buğdayın etkilendiğine dikkati çeken Tang, gelecek yıl yaz hasadının bereketli olması için hedefli tedbirler alınması çağrısında bulundu.

Çin'in 2021 yılı tahıl üretimi, bir önceki yıla göre 13,4 milyar kilogram artarak yaklaşık 683 milyar kilograma ulaştı. Rakam, ülkenin toplam tahıl üretiminin 650 milyar kilogramı aştığı art arda yedinci yıla işaret ediyor. Tang, yerli tahıl üretimine dayanan temel gıdada kendi kendine yetmeye ilişkin ilkeye bağlı kalınarak, Çin'in tarım arazisi koruma sistemini en katı şekilde uygulayacağı ve tarım arazisi kullanımının yönetimini geliştireceğini bildirdi. Bakan, bakanlığın tohum üretiminde yaşanan tıkanıklıkları gidermek ve tarım makinelerindeki zayıf halkaları iyileştirmek amacıyla teknolojik ilerlemelerden yararlanmak üzere diğer makamlarla birlikte çalışacağını belirtti. Tang, yüksek ve istikrarlı verime sahip, kuraklık ve sellere dayanabilecek yüksek standartta 1 milyar mu tarım arazisinin inşa edilmesini garanti altına alma yönünde çaba gösterileceğini bildirdi.

Mısır'da üzüm hasadı Mısır'da üzüm hasadı

Bakan bu çerçevede, modern tarım endüstri parklarının, güçlü tarım endüstrisine sahip kasabaların, özel endüstri grupları ve tarımsal modernizasyon gösteri bölgelerinin geliştirilmesi için eşgüdümlü çaba gösterileceğini vurguladı. Tang, kırsal alanlardaki yaşam ortamı, altyapı ve kamu hizmetlerini iyileştirmek için bir kırsal inşaat eylem planı yapılacağını da ekledi. Çin, Pazar günü sona eren yıllık merkezi kırsal çalışma konferansında, tarım, kırsal alanlar ve çiftçilerle ilgili sorunlara ilişkin durum ve görevleri analiz ederek, kırsal kalkınma için 2022 önceliklerini belirledi. Konferansta, tahıl güvenliğinin sağlanması ve tarım alanlarının korunması, ayağı yere basan yapısal düzenlemelerin yapılması, ayrıca soya fasulyesi ve yağ bitkilerinin yetiştirilmesinin yanı sıra domuz, sebze ve diğer çiftlik ürünlerinin tedarikinin sağlanması yönünde çaba gösterilmesi için çağrıda bulunuldu.

Editör: İRFAN KARSLI