MacCormac, "Çin sadece kilit öneme sahip stratejik bir pazar değil, aynı zamanda Rolls-Royce için büyük bir tedarik zinciri yönetim merkezi. Çin'de daha fazla yeni işletme kuruyor ve daha hızlı yerelleşiyoruz" dedi. Rolls-Royce, Büyük bir küresel havacılık ve uzay gücü ve sevk sistemi sağlayıcısı olarak, geçen yıl küresel gelirinin yaklaşık yüzde 10'unu Çin pazarında üretti.

MacCormac, şirketin Çin'de sivil havacılık, enerji sistemleri, motor parçaları ve aksamı ile karbon azaltmadan doğan yeni fırsatlar gibi daha çeşitli ve potansiyel sahibi alanlara da göz diktiğini ifade etti. Kovid-19'un küresel havacılık sektöründe yol açtığı zorluklar sürerken 2020'de iş hacminin küçüldüğünü gören Rolls-Royce, yeniden yapılanma sürecine girdi. Öte yandan, şirketin Çin'deki tedarik zinciri, ülke pandemi sonrası hızlı şekilde toparlandığı için işlemeye devam etti.

Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

MacCormac, "Bu bize Çin'den tedarik alma konusunda büyük bir güven veriyor" dedi. Çinli ortaklarla halihazırda birden fazla ortak girişimi bulunan şirket, ülke genelinde geniş bir tedarikçi ağına sahip. MacCormac, "Buradaki tedarikçiler, küresel tedarik zincirimizin temel parçalarıdır" diye konuştu. MacCormac, şirketin Çin'deki kaynak kullanımının 2023'ten itibaren yıllık 100 milyon dolara kadar artmasının beklendiğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI