Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

RİO DE JANEİRO, 5 Ocak (Xinhua) Sosyal medya platformlarında yapılan bir canlı yayında, Belediye Başkanı Eduardo Paes, bu kararın, kentte her yıl yapılan kutlamalar sırasında karnaval katılımcıları için performans sergileyen karnaval "bloco"ları, bir başka deyişle mahallelerin sokak gruplarının temsilcileriyle görüştükten sonra alındığını söyledi. Paes, Kovid-19 vakalarındaki ani artışa atıfta bulunarak, "Bloco temsilcilerine, ne yazık ki 2020'de yapıldığı gibi bir sokak karnavalı düzenleyemeyeceğimiz bilgisi verildi" dedi.

Bu yılki karnaval, 500'den fazla bloco'nun performans göstermeyi planladığı 25 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında gerçekleşecekti. Karnaval sırasındaki sokak geçit törenleri, şehirde karnaval için özel olarak inşa edilmiş Sambadrome'da, Rio'nun samba okulları tarafından düzenlenen ve daha iyi bilinen geçit töreninden farklı. Belediye Başkanı'na göre, stadyum benzeri bir mekan olan Sambadrome'daki performans, yetkililer burada sağlık önlemleri alabildikleri için planlandığı gibi devam edecek. Dünyanın en büyük açık hava partisi olarak kabul edilen Rio Karnavalı'nda yaklaşık 60 bin seyirci kapasiteli Sambadrome'daki ana etkinlikten birkaç gün önce bloco'ların sokaklarda başlattıkları müzik için tüm dünyadan her yıl milyonlarca insan Rio'ya geliyor.

Editör: İRFAN KARSLI