Paes, seyircilerin tam olarak aşılanmış olması, sosyal mesafe kurallarına uyması ve maske takması gerektiğini belirtti. Yeni karar, kentteki stadyumların 17 Ekim'de tam kapasiteyle yeniden açılmasını da öngören Kovid-19 kısıtlamalarını gevşetme planının bir parçasını oluşturuyor. Paes, "Eyaletin Sağlık Bakanı bana gelip bunun mümkün olmayacağını çünkü (enfeksiyon oranının) yükseldiğini veya yeni bir varyantın geldiğini söylerse, her türlü açılma sürecini yarıda kesip yeni kısıtlayıcı tedbirler uygulayacağız" dedi.

Rio de Janeiro Belediye Başkanı, "Şu anda hastaneye yatış ve ölüm oranlarına dair her şey bir iyileşme gördüğümüzü işaret ediyor. Henüz ideal zaman değil. Bu yüzden kısıtlamalar sürüyor ve açılma aşamalı oluyor" diye ekledi. Dünya Sağlık Örgütü'nün Kovid-19'un bir pandemi olduğunu ilan ettiği geçen yıl Mart ayından bu yana Rio de Janeiro'da taraftarların futbol stadyumlarına girmesi çoğunlukla yasak.

Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı Türk Milli Takımı Ermenistan Engelini 2 Golle Aştı

Ocak ayında Latin Amerika'nın Şampiyonlar Ligi niteliğindeki Libertadores Kupası finali ile bu ayki Copa America Güney Amerika Futbol Şampiyonası finalinde ise istisnalar tanındı. Her iki finalde 78 bin koltuk kapasiteli Maracana Stadyumu'na yaklaşık yüzde 10 kapasite ile seyirci alınmıştı. Resmi rakamlara göre Brezilya'da 19,8 milyon pozitif Kovid-19 vakası kayıtlara geçti ve 554 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Editör: İRFAN KARSLI