Sanat hayatına onlarca dizi, film ve tiyatro oyunu sığdıran sanatçının vefatını Twitter’dan duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağolsun" paylaşımında bulundu.

14 Ocak 1959 İstanbul doğumlu Öztekin, İstanbul Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirmişti. 2005 yılının Eylül ayında gazeteci Esra Kazancıbaşı ile Atina’da evlenen oyuncuya 14 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konulmuş, 2009 yılının Ocak ayında "Boş gezen ve Kalfası" adlı oyununu oynarken kalp rahatsızlığı geçirmesinin ardından kalbine pil takılmıştı.

2016 yılında, Türk tiyatro oyunculuğunun mirası olarak kabul edilen İsmail Dümbüllü’nün Kavuğu’nun 5. emanetçisi ilan edilen Öztekin; Kel Hasan Efendi'den İsmail Dümbüllü'ye ardından sırasıyla Münir Özkul ve Ferhan Şensoy'a devredilen kavuğu, 20 Eylül 2020'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle meslektaşı Şevket Çoruh'a devretmişti.

Rahatsızlığı nedeniyle sahnelerden uzaklaşmak zorunda kalan Öztekin, 'Kavuğu aldıktan 3 ay sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle sahnelere uzak kaldım ve bu nedenle en mağdur kavuklu benim. Oynayamayacaksam kavuğun bende olmasının bir anlamı yok. Çünkü kavuklunun oynaması lazım onun için hemen devretmek istedim.' demişti.

Oyuncu Pelin Öztekin'in de babası olan usta isim, profesyonel tiyatro hayatına 1980 yılının Kasım ayında Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda başlamıştı. 1980-1992 yılları arasında Şahları da Vururlar, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı, İçinden Tramvay Geçen Şarkı, İstanbul’u Satıyorum, başta olmak üzere Orta oyuncular Tiyatrosu’nun tüm oyunlarında rol almıştı.

Son yıllarda Youtube'da “Rasim Öztekin TV” adlı kanalında eğlenceli ve bilgilendirici içerikler paylaşan değerli oyuncu, bir dönem TRT’de program metin yazarlığı ve 1998 ila 2002 yılları arasında Akşam gazetesinde ve ardından Star gazetesinde köşe yazarlığı da yapmış, 8 yıldır devam eden TRT’nin sevilen dizisi Seksenler dizisinde başrol oyuncusu olarak ekranlarda yer almıştı.

Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor. Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI