Dünya

Rapor: Yıllık 2,5 milyar tona ulaşan gıda israfının iklim değişikliğine önemli etkisi var

2011'den bu yana bu türden yayınlanan ilk rapor olan Driven to Waste adlı raporda, tüm gıdaların yüzde 40'ının yenmediği ve bu yüzden Avrupa ve Kuzey Amerika'da kullanılan tüm...

Abone Ol

2011'den bu yana bu türden yayınlanan ilk rapor olan Driven to Waste adlı raporda, tüm gıdaların yüzde 40'ının yenmediği ve bu yüzden Avrupa ve Kuzey Amerika'da kullanılan tüm araçlardan iki kat daha fazla sera gazı salındığı ifade ediliyor.

Her yıl israf edilen gıdaların 1,2 milyar tonu henüz tarladayken ziyan oluyor. WWF Küresel Gıda Kaybı ve İsrafı Girişimi Lideri Pete Pearson, "Gıda kaybı ve israfının en aza indirilebilecek büyük bir sorun olduğunu yıllardır biliyoruz" dedi. Pete Pearson "Bu rapor bize sorunun muhtemelen düşündüğümüzden daha büyük olduğunu gösteriyor" diye ekledi.

Rapordaki diğer sonuçlar da şaşırtıcı çıktı. Rapora göre Avrupa ve Kuzey Amerika'dakiler gibi sanayileşmiş ülkelerdeki israf, tüm israf edilen yiyeceklerin yüzde 58'ini oluşturuyor. WWF İngiltere İsraf Programı Yöneticisi ve raporların yazarlarından biri olan Lilly Da Gama, hükümetlerin ve özel kurumların "dünya çapında çiftçileri desteklemek ve gıda israfını yarıya indirmek için harekete geçmeleri" gerektiğini söyleyerek "mevcut politikaların yeterince iddialı olmadığını" belirtti.