Dünya

Rapor: İtalya'nın şarap ihracatı pandemi öncesi seviyeyi geçti

Koronavirüs pandemisi nedeniyle oluşan ekonomik yavaşlama sebebiyle 2019 yılının verilerine kıyasla hafif düşüşün yaşandığı ihracat oranlarında, bu yılki artış geçen yılın ayn...

Abone Ol

Koronavirüs pandemisi nedeniyle oluşan ekonomik yavaşlama sebebiyle 2019 yılının verilerine kıyasla hafif düşüşün yaşandığı ihracat oranlarında, bu yılki artış geçen yılın aynı dönemine göre büyük oldu. İhracat, ilk altı ayda yüzde 7,1 arttı. Nomisma, geçen yıla göre Çin'e yapılan ihracatın başı çektiğini ve yüzde 36,8 arttığını söyledi. Rusya'ya ihracat da yüzde 29,4 ile güçlü bir artış kaydederken, onu yüzde 9,3 artış ile Almanya'ya yapılan ihracat takip etti.

Genel olarak aynı düzeyde ilerleme kaydedemeyen başlıca ihracat pazarları arasında, ihracatın sadece yüzde 1 oranında artış gösterdiği Amerika Birleşik Devletleri, yüzde 2,5 oranında arttığı Kanada ve geçen yıla göre İtalyan şarap ihracatının yüzde 0,4 oranında düştüğü İngiltere yer aldı.

Nomisma, bu yıl kaydedilen yıllık artışın "son yıllarda kaydedilen en belirgin artış eğilimi" olduğunu ve bunun 2020'deki düşüşlerin telafisine yardım edeceğini söyledi. Veriler, Vinitaly-Nomisma Şarap İzleme Gözlemevi'nden geliyor. Kurumun tam raporu Ekim ayında Vinitaly Şarap Fuarı sırasında yayınlayacak. Vinitaly Şarap Fuarı'nın ana kuruluşu olan Veronafiere'nin genel müdürü Giovanni Mantovani, "Şarap sektörü sonunda pandeminin sebep olduğu benzeri görülmemiş krizden çıkmayı başardı" dedi.