Çin Ulusal İpek Müzesi'nin uluslararası İpek Yolu ve kültürel değişim araştırma merkezi öncülüğünde hazırlanan rapor, Cuma günü Hangzhou'da düzenlenen 2021 İpek Yolu Haftası'nın açılışında yayınlandı. Rapor, İpek Yolu temalı keşifler, sergiler, akademik yayınlar ve kültür aktivitelerinden oluşan dört ayrı kategori içeriyor. İlk kategoride, 2020 yılında İpek Yolu'na dair gerçekleştirilen toplam 42 arkeolojik keşfin listesi yer alıyor.

Bu yeni keşiflerin büyük bölümü Çin'de, özellikle de Xinjiang'daki antik kentlerde gerçekleştirildi. Yılın önde gelen keşifleri arasında Çin'in orta kısımlarında erken dönem ipekböcekçiliğinin kanıtlarının bulunması ve Qinghai-Tibet Platosu'nda keşfedilen mezarlar var.

ABD, İtalya'dan kaçırılan 65 milyon dolarlık 600 tarihi eseri iade etti ABD, İtalya'dan kaçırılan 65 milyon dolarlık 600 tarihi eseri iade etti

Uluslararası İpek Yolu Tekstil Araştırmaları Birliği ve Çin Müzeler Kurumu'nun İpek Yolu'ndaki Müzeler Komitesi, İpek Yolu'nun kültürel mirasının korunmasını artırmak için 2019 yılında her yıl 22 Haziran'ın denk geldiği haftayı İpek Yolu Haftası olarak kutlamaya karar vermişti.

Editör: İRFAN KARSLI