LONDRA, 26 Şubat (Xinhua) İngiltere'de Cuma günü yayınlanan bir hükümet raporuna göre, ülkedeki Kovid-19 aşılama programında 2021 Ekim ayı sonuna kadar yaklaşık 4,7 milyon doz, yani toplam arzın yüzde dördü kadar aşının israf edildiği tahmin ediliyor. Ulusal Denetim Ofisi, programın işleyişiyle ilgili raporda, çöpe atılan aşılar arasında, ilgili klinik tavsiyelerde yapılan değişikliklerden sonra kullanılmayan 1,9 milyon doz AstraZeneca aşısının da bulunduğunu belirtti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yer alan Wembley Stadyumu'ndaki NHS (Ulusal Sağlık Hizmeti) Kovid-19 Aşı Merkezi'nin önünde sıraya giren insanlar, 19 Aralık 2021. (Fotoğraf: Ray Tang/Xinhua)

Mayıs 2021'de İngiltere'nin aşılarla ilgili danışma kuruluşu olan Ortak Aşılama ve Bağışıklama Komitesi, hükümete, 40 yaşın altındakilere tercihen AstraZeneca'nın verilmemesi tavsiyesinde bulunmuştu. Rapora göre, bunu takiben aşı programında, AstraZeneca aşılarının süresinin dolması konusu "özellikle zor bir durum" yarattı. Ofis, toplam arzın yüzde dördünün, aşı programının başlangıcında israf edileceği varsayılan yüzde 15 ila yüzde 20'den daha düşük olduğunu bildirdi. Raporda, Ekim 2021'in sonunda İngiltere'de 18 yaş ve üstü insanların yüzde 85'ine iki doz Kovid-19 aşısının yapıldığı ve program dahilinde Mart 2022'de sona erecek olan iki yıllık süre için planlanan 8,3 milyar sterlinlik toplam fonun 5,6 milyar sterlininin harcandığı belirtildi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI