Çin'deki mesleki eğitime dair 2020 yılı için hazırlanan yıllık bir rapora dayanan haberde, meslek okullarında okuyan öğrenci sayısının 2015'e kıyasla 2,32 milyonun üzerinde arttığı kaydedildi. Rapor, Çin Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Eğitim Bilimleri Enstitüsü liderliğindeki bir ekip tarafından hazırlandı. Rapora göre, ulusal düzeydeki nitelikli meslek okullarının sayısı 2019 yılında 2016'ya göre yüzde 37,87 artarak 2 bin 978 olurken, eyalet düzeyindeki kursların sayısı da aynı dönemde yüzde 25,5'lik artışla 15 bin 80'e çıktı.

Son yıllarda ülkedeki meslek okullarının tesislerinde hem bütünsellik hem de öğrenci başına düşen alan bakımından belirgin bir gelişme yaşandığını kaydeden haberde, kaynak girişi, mali destek ve öğretim üyesi birikimindeki güçlü ivmeye de dikkat çekildi.

Meslek okullarındaki öğrenci-öğretmen oranının geliştirilmesinde önemli bir ilerleme elde edildiğini belirten Education Daily gazetesi, fakülte üyelerinin eğitim geçmişlerinin de giderek güçlendiğini aktardı. Rapora göre, bu tarz kurumlardaki öğrenciler aldıkları eğitimden memnun ve ilgili mezunlar arasındaki memnuniyet oranı da son yıllarda yüzde 93 oranının üzerinde seyrediyor.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI