Dünya

Rapor: Çin yılın ilk yarısında en büyük halka arz pazarları arasında

Raporda, Shanghai Menkul Kıymetler Borsası'nın halka arz işlemleri açısından dünya genelindeki borsalar arasında Nasdaq'tan sonra ikinci sırada yer aldığı tahmin ediliyor. Rap...

Abone Ol

Raporda, Shanghai Menkul Kıymetler Borsası'nın halka arz işlemleri açısından dünya genelindeki borsalar arasında Nasdaq'tan sonra ikinci sırada yer aldığı tahmin ediliyor. Raporda, 2021'in ilk yarısında Çin A-hisse piyasasında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 109 artışla 247 şirketin işlem gördüğü, fonların yükselerek geçen yıla göre yüzde 52 artışla 211,8 milyar yuana (yaklaşık 32,7 milyar ABD doları) ulaştığı tahmin ediliyor.

Raporda, bu dönemde küçük ve orta ölçekli halka arzların geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir büyüme kaydettiği belirtildi. Öte yandan tescile dayalı sistem kapsamındaki işlem sayısı ve kazanç, onay sistemi kapsamındakileri aşarak, toplam halka arz sayısının yüzde 70'ini ve toplanan fonların yüzde 59'unu oluşturdu.

Ernst & Young Büyük Çin Bölgesi Halka Arz Direktörü Terence Ho, pandemi kontrol altına alınıp tüketim toparlandıkça, Çin ana kesimi ve Hong Kong'daki halka arz faaliyetlerinin 2021 yılının ikinci çeyreğinde normale döndüğünü söyledi. Ho, "Kurumsal reformun derinleştirilmesi ve sermaye piyasasının reel ekonomiye daha fazla destek sunmasını sağlayan önlemlerin devam etmesiyle birlikte, 2021 yılının ikinci yarısında güçlü halka arz faaliyetlerinin devam etmesini bekliyoruz" dedi.