Dünya

Rapor: Çin markası Xiaomi, akıllı saat pazarında Apple'ın liderliğini ele geçirdi

Teknoloji pazarı araştırma şirketi Canalys'in verilerine göre, bu dönemde sevkiyatı 8 milyon adede ulaşarak zirveye oturan Xiaomi, toplam pazarın yaklaşık yüzde 20'sini oluştu...

Abone Ol

Teknoloji pazarı araştırma şirketi Canalys'in verilerine göre, bu dönemde sevkiyatı 8 milyon adede ulaşarak zirveye oturan Xiaomi, toplam pazarın yaklaşık yüzde 20'sini oluşturdu. Veriler, Apple'ın 7,9 milyon adet sevkiyatla Xiaomi'yi yakından takip ettiğini, 3,7 milyon adet sevkiyatla Huawei'in ise üçüncü olduğunu gösterdi.

Canalys Araştırma Analisti Cynthia Chen, "Xiaomi, Mi Band 6'nın piyasaya girişini hızlandırarak akıllıca bir hamle yaptı. Bu cihaz, önceki modeline göre çok daha ilgi uyandıran bir cihaz" dedi. Chen, "Xiaomi'nin basit saatlere hızlı dönüşü, şirketin akıllı saat sevkiyatlarını bu çeyrekte 1,3 milyon adet artırmasına da yardımcı oldu" diye ekledi. Canalys'in verilerine göre, 2021'in ikinci çeyreğinde küresel akıllı saat pazarındaki sevkiyatlar 40,9 milyon adet cihazı buldu. Bu, geçtiğimiz yıldan yüzde 5,6 daha yüksek.