Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor

BEİJİNG, 24 Ekim (Xinhua) -- Çin'in başkenti Beijing'de Salı günü yayımlanan bir rapor, Çin-Afrika işbirliğinin Afrika kıtasındaki sanayi zincirlerini iyileştirme potansiyeline dikkat çekti. "2023 Afrika'daki Çin Yatırımları" başlıklı rapor, Çin-Afrika İş Konseyi ve Çin-Afrika Ülkeleri Ekonomik ve Ticari İş Birliği Araştırma Enstitüsü tarafından derlendi, hazırlandı ve yayımlandı. "Afrika'daki endüstri zincirlerinin gelişimini ve dönüşümünü teşvik ederek Afrika ürünlerinin katma değerini artırma" temasıyla hazırlanan rapor, Afrika'ya yatırım yapan 20 Çinli işletme örneğinin incelenmesine dayanıyor. Rapor, Afrika sanayi zincirlerinin geliştirilmesi ve dönüştürülmesinde Çinli işletmelerin rolüne odaklanırken, bu açıdan Çin-Afrika işbirliğinin potansiyelini de tanımlıyor.

Rapor ayrıca Afrika'nın sanayi zincirlerinin gelişimini ve dönüşümünü teşvik etmede kullanılan mevcut işbirliği modellerine işaret ediyor. Bunlar arasında sanayi yerleşimi ve sanayi kapasitesi işbirliği, sanayi parkları ve sanayi yatırımlarının yanı sıra altyapı ve endüstriyel temeller de yer alıyor. Çin'in üst üste 14 yıldır Afrika'nın en büyük ticari ortağı olduğunu belirten Ticaret Bakanlığı yetkilisi Wang Dong, ülkenin önde gelen Çin-Afrika işbirliği projelerini hayata geçirmek ve bir sonraki Çin-Afrika İşbirliği Forumu'nun başarılı olmasını sağlamak üzere Afrika ile birlikte çalışacağını kaydetti. 

Editör: Şeymanur Erbay