Ekonomi

Rapor: Çin, 300'den fazla unicorn ile dünyada ikinci sırada

BEİJİNG, 25 Aralık (Xinhua) Hurun Araştırma Enstitüsü tarafından derlenen Dünya Unicorn Endeksi 2021'de, bir yıl öncesine kıyasla listeye Çin'den 74 yeni unicorn eklendiği be...

Abone Ol

BEİJİNG, 25 Aralık (Xinhua) Hurun Araştırma Enstitüsü tarafından derlenen Dünya Unicorn Endeksi 2021'de, bir yıl öncesine kıyasla listeye Çin'den 74 yeni unicorn eklendiği belirtildi. Verilere göre listede dünya çapındaki unicorn sayısı ise yıllık yüzde 80 artışla toplam bin 58'e yükseldi. ABD toplam 487 unicorn ile listenin başında gelirken, Hindistan 54 startup ile İngiltere'yi geride bırakarak üçüncü sırayı aldı.

Video platformu TikTok ve onun Çinli kardeş uygulaması Douyin'in ana şirketi olan Çinli teknoloji devi Bytedance, bu yıl 2,3 trilyon yuana (yaklaşık 350 milyar ABD doları) yükselen değerlemesiyle dünyanın en değerli unicorn'u oldu. Şehirlere bakıldığında ise Beijing 2021'de 91 unicorn'a ev sahipliği yaparak dünyadaki unicorn sayısı açısından en büyük ikinci şehir olurken, Shanghai ise 71 unicorn ile dördüncü sırada yer aldı. Shenzhen ise 32 unicorn ile beşinci sıradaki yerini korudu.