San Bernardino'daki California State Üniversitesi'nin Nefret ve Aşırılıkçılık Çalışmaları Merkezi'nin (CSUSB) yayınladığı "Ulus İçin Rapor: Asyalı Karşıtı Önyargı ve Nefret Suçu" başlıklı rapora göre, ABD'nin 16 büyük şehri ve ilçesinde polise bildirilen Asyalılara karşı nefret suçları, 2021'in ilk çeyreğinde 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 164 oranında artarak 36'dan 95'e yükseldi.

Raporun yazarı ve ceza adaleti profesörü olan Brian Levin, USA TODAY gazetesine verdiği demeçte, Asyalılara yönelik nefret suçlarının Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasıyla daha da kötüleşebileceğini belirterek, bu artışa karşı "sivil liderlerin, eğitimcilerin ve politika yapıcılar ile kanun uygulayıcıların bilhassa sosyal yardım alanında acil eyleme geçmeleri" gerektiğini ifade etti. CSUSB, resmi internet sitesine göre şiddet ve bağnazlık gibi alanları inceleyen "tarafsız bir araştırma ve politika merkezi".

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Editör: İRFAN KARSLI