Genel

Rap şarkıcısı hayatını kaybetti

Gangsta’s Paradise adlı şarkısıyla bilinen ABD’li rap şarkıcısı Coolio, 59 yaşında hayatını kaybetti.

Abone Ol

1980lerde başlayan müzik kariyeri, 1995’te zirveye ulaşan sanatçının bazı şarkıları, hala sosyal medya kliplerinde yer alıyor. Coolio Gangsta’s Paradise şarkısıyla z kuşağının bir süredir hayranıydı. 

1 Ağustos 1963 tarihinde doğan Coolio, 59 yaşında hayatını kaybetti. Menajeri Jarez Posey, şarkıcının bir arkadaşının evinde tuvalete gittiğini ve daha sonra yerde hareketsiz yatarken bulunduğunu bildirdi.

Sanatçının tam olarak neden öldüğü açıklanmadı.

COOLIO KİMDİR?

Coolio, Compton, 1 Ağustos 1963'te Kaliforniya'da fabrika işçisi Jackie Slater ve marangoz Artis Leon Ivey Sr. ikilisinin çocukları olarak dünyaya geldi. Anne ve babası boşandıktan sonra Coolio, Mona Park Compton gangsterleriyle beraber gezmeye başladı. Ancak sanatçı hiçbir zaman gangster olmak için çaba göstermediği gibi, bir gangster grubu içerisinde etkin olarak yer almadı. Ancak yine de yirmi iki yaşında hırsızlık suçundan hapis yattı.

Sanatçı daha sonra Los Angeles'ta yer alan KDAY adlı radyo kanalında düzenli olarak konuk olmaya başladı. Bu süreçte kokain sattığı için müzik hayatının başlangıcı sekteye uğradı. Tedavi sonrasında sanatçı farklı yerlerde çalışmaya başladı. Seksenlerin sonunda ise Kaliforniya'nın kuzeyindeki bölgelerden sorumlu olarak itfaiye bölüğüne katıldı.