Qualcomm'a göre, otomotiv dijital kokpiti, karmaşıklık, maliyet ve merkezi bir bilgi işlem konsolidasyonuna duyulan ihtiyacı esas alarak bölgesel bir elektronik / elektrik bilgi işlem mimarisine dönüşüyor.

5nm işleme teknolojisini kullanan yeni dijital kokpit platformları, otomobil üreticilerine en yüksek performanslı yongada sistemlerden birini sunarak, son tüketiciye dağıtım sonrasında ve aracın tüm yaşam döngüsü boyunca kablosuz güncellemeler yoluyla en yeni özellik ve yeteneklere sahip olma imkanı sağlıyor.

Qualcomm Technologies Kıdemli Başkan Yardımcısı ve otomotiv bölümünden sorumlu Genel Müdürü Nakul Duggal, bir sanal teknoloji tanıtım etkinliğinde, "Dijital kokpit, otomobil üreticilerinin, müşterileri için benzersiz, farklılaşmış ve markalaşmış bir deneyim yaratma ihtiyacıyla eş anlamlı hale geldi," dedi.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Duggal, "4. Nesil Snapdragon Otomotiv Kokpit Platformlarımızla, sektörün en gelişmiş dijital kabin çözümlerini sunmaya çalışıyoruz; sürücü, yolcu ve arka koltuk eğlencesi ile bağlamsal farkındalık deneyimini yeniden keşfetmeyi hedeflerken aynı zamanda otomobil üreticilerinin bilgi işlem, performans, yapay zeka ve güvenliğin birleşimi ile bölgesel bilgi işlem mimarilerine geçişini ele alıyoruz." dedi.

Editör: İRFAN KARSLI