Eyaletin merkezi Xining'deki gümrük idaresinin verdiği bilgiye göre, Ocak-Ağustos döneminde eyaletten ihraç edilen tırtıl mantarları toplamda ağırlık olarak yıllık yüzde 69,5 artarken, ortalama fiyatlarda ise yüzde 18 artış görüldü. Xining gümrük yetkilisi Liu Haoguang, ihracat değerinin geçen yılın aynı dönemine göre iki katına çıktığını ve 47,8 milyon yuandan (7,3 milyon ABD doları) fazla değerdeki mantarın dört ülke ve bölgeye ihraç edildiğini söyledi.

Çin, Tibet Özerk Bölgesi'nde ve Qinghai, Sichuan, Gansu ve Yunnan eyaletlerindeki üretim üsleri ile dünyanın en büyük tırtıl mantarı üreticisi konumunda bulunuyor. Bunlar arasında, Qinghai'deki tırtıl mantarı üretim hacmi, ülke toplamının yüzde 65'ini oluşturuyor. Sadece yüksek rakımlarda bulunan ve Çin'de "kış solucanı yaz otu" olarak bilinen mantarın kanser tedavisinde ve bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olduğu söyleniyor.

Çin'in ünlü Sanxingdui Harabeleri'nde 3.400 yıllık yeşim taşı ve taş işleme atölyesi keşfedildi Çin'in ünlü Sanxingdui Harabeleri'nde 3.400 yıllık yeşim taşı ve taş işleme atölyesi keşfedildi

Editör: İRFAN KARSLI