Putin ve Merkel, Dağlık Karabağ ile ilgili durum hakkında görüştüler.

Kremlin'in Pazartesi günü yaptığı yazılı açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaptıkları telefon konuşmasında Dağlık Karabağ'daki durum ve diğer konuları görüştü.

Açıklamaya göre Putin şunları söyledi: Rusya'nın arabuluculuk gayretleri Dağlık Karabağ'da barışçıl çözüme yönelikti ve 9 Kasım'da Azerbaycan Devlet Başkanı, Rusya Devlet Başkanı ve Ermenistan Başbakanı arasında imzalanan anlaşmanın uygulanması bölgesel istikrara katkıda yaptı.

Putin ve Merkel Avrupa Güvenlik ve İşbirliğiTeşkilatıbünyesindeki Minsk Grubu çerçevesinde birlikte çalışma konusunda mutabıkkaldı.

Liderler ayrıca Ukrayna'daki çatışmaya da değindi ve Ukrayna konusunda Minsk anlaşmasına alternatif olmadığını vurgulayarak Normandiya formatı bağlamında işbirliğini sürdürme konusunda anlaştı.

Kovid-19 pandemisiyle mücadele konusunda ortak çaba gösterilmesi hususunu da görüşen liderler, aşıyla ilgili konularda sağlık bakanlıkları arasındaki etkileşimi arttırma konusunda mutabakata vardılar.

17. “Çince Köprüsü” yarışması kültürel şenliğe dönüştü 17. “Çince Köprüsü” yarışması kültürel şenliğe dönüştü

Editör: İRFAN KARSLI