Dünya

Putin: Uluslararası toplum Dağlık Karabağ'da söylemden yardıma geçmeli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü diğer ülkelere ve uluslararası örgütlere Dağlık Karabağ'da söylemden eyleme geçip yardım sağlamaları konusunda çağrı yaptı. Y...

Abone Ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü diğer ülkelere ve uluslararası örgütlere Dağlık Karabağ'da söylemden eyleme geçip yardım sağlamaları konusunda çağrı yaptı. Yıllık basın toplantısında konuşan Putin, "Uluslararası arabulucuların artık sözden eyleme geçmesini ve yardıma ihtiyaç olanlara, Dağlık Karabağ'a dönen mültecilere yardım etmesini umuyoruz" dedi.

Putin, insani yardım konvoyları gönderen Rusya'nın tek başına bırakılmaması gerektiğini, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü gibi uluslararası örgütlerin de bu konuya eğilmesi gerektiğini vurguladı.

Putin ayrıca Rus, Ermeni ve Azeri liderlerce daha önce imzalanan üçlü anlaşmadaki asıl amacın hayat kurtarmak olduğunu ve diğer her şeyin ikinci planda kaldığını sözlerine ekledi.