Politika

Putin: Rusya, Çin ile üst düzey ilişkilerinden memnun

MOSKOVA, 1 Aralık (Xinhua) "Rusya Çağrısı" adlı yatırım forumunda konuşan Putin, "Aynı zamanda uluslararası arenada ortaklarımızın çıkarlarına her zaman saygı gösteriyoruz ve...

Abone Ol

MOSKOVA, 1 Aralık (Xinhua) "Rusya Çağrısı" adlı yatırım forumunda konuşan Putin, "Aynı zamanda uluslararası arenada ortaklarımızın çıkarlarına her zaman saygı gösteriyoruz ve bize karşı aynı şekilde davranıldığında bunu takdir ediyoruz. Çin, bize aynı şekilde davranıyor" ifadelerini kullandı. Çin'in kalkınmasına değinen Putin, ülkenin ekonomik açıdan büyüme gösterdiğini ve bunun kontrol altına alınmaması gereken doğal bir süreç olduğunu dile getirdi.

Putin, bu bağlamda Çin'e yönelik kısıtlama ve yaptırımların "haksız" olduğunu ve uluslararası hukuk normlarına uymadığını sözlerine ekledi. Çin'in askeri potansiyeli hakkında bir soru üzerine Putin, Çin'in kendini savunma hakkı olduğunu vurguladı. Moskova'nın bunu bir tehdit olarak görmediğini kaydeden Putin, iki ülke arasındaki ilişkilerin, küresel istikrara katkıda bulunan önemli bir faktör olduğunu söyledi. Putin, "İlişkilerimizin düzeyinden memnunuz, hem Çin hem de Rus halkları için daha derin, daha anlamlı olabileceğini ve olumlu bir etki yaratabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.