Dünya

Putin, EAEU-BRI İşbirliğinin Gelişmesi Yönünde Çağrı Yaptı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin'in önerdiği Kuşak ve Yol Girişimi (BRI) uygulamasıyla Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU) çalışmalarının ent...

Abone Ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin'in önerdiği Kuşak ve Yol Girişimi (BRI) uygulamasıyla Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU) çalışmalarının entegrasyonu önemli, dedi.

Putin, Yüksek Avrasya Ekonomi Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, "Avrasya Ekonomik Birliği faaliyetleriyle Çin'in herkesçe bilinen Kuşak ve Yol Girişimi uygulamasını birleştirmekten bahsediyoruz aslında" dedi.

Kremlin'in yaptığı açıklamaya göre, Putin, Avrasya Ekonomik Birliği'nin, diğer ülkeler ve bölgesel entegrasyon kurumlarıyla işbirliğini güçlendirmesinin şart olduğunu vurguladı.

Putin konuşmasında, Shanghai İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Konseyi ve Avrasya Ekonomik Komisyonu tarafından 10 Kasım'da imzalanan son mutabakat muhtırasını, daha büyük bir Avrasya entegrasyonu inşa etmeye yönelik yeni bir adım olarak değerlendirdi.

Putin ayrıca, Avrasya Ekonomik Topluluğu içinde entegrasyona yönelik gelişmeler bazı yabancı ülkelerin ilgisini çekti, dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Avrasya Ekonomik Topluluğu ile Çin ve Hindistan gibi büyük ekonomiler arasında işbirliğine yönelik bir anlaşma şu anda uygulanmakta.

Hindistan'la serbest ticaret anlaşması için ilk tur müzakereler yakında yapılacak," dedi.