Spor

PSG - Başakşehir karşılaşmasına ‘ırkçılık’ olayı damga vurdu!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün akşam 23:00’da başlayan PSG - Başakşehir karşılaşmasının 14. dakikasında, maçın 4. hakemi Sebastian Coltescu’nun, Başakşehir’in yardımcı antrenör...

Abone Ol

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün akşam 23:00’da başlayan PSG - Başakşehir karşılaşmasının 14. dakikasında, maçın 4. hakemi Sebastian Coltescu’nun, Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya kırmızı kart gösterip “negro” demesi üzerine ortalık karıştı.

Başakşehir teknik heyeti ve futbolcular büyük tepki gösterip maçı terk etti. Maçın gösterildiği beIN SPORTS’un muhabiri Gürler Akgün yayın esnasında “4.hakemin ‘negro’ lafı duyuldu, Webo da bunu duydu, Okan hoca çılgına döndü. Özellikle Demba Ba yedek kulübesinden çıkıp hakemlerin yanına geldi” bilgisini paylaştı.

4.hakemin “Ben Rumence ‘siyahi adam’ anlamına gelen ‘negru’ kelimesini kullandım” açıklaması üzerine, Başakşehir’in yıldız oyuncusu Demba Ba “Ben beyaz birini işaret ederken ‘şu beyaz adam’ demem, ‘şu adam’ derim neden Negro dedin?” şeklinde itirazda bulundu.

Başakşehir resmi twitter hesabından #NoToRacism paylaşımı yaparken, rakip PSG de dahi olmak üzere pek çok yerli ve yabancı spor kulübü, futbolcu ve taraftardan da destek mesajları paylaşıldı.

UEFA, “Ayrımcılığın hiç bir türlüsüne futbolda yer yok” açıklamasını yaparak 4. hakemi maçtan aldı ve soruşturma başlatılacağını belirtti ancak başta Demba Ba olmak üzere Başakşehirli futbolcular, orta hakemin ırkçı ifadeye karşı müdahalesi olmaması nedeniyle maça çıkmak istemediklerini kaydettiler ve ardından UEFA, maçı erteledi.

Öte yandan Rumen gazeteci Emanuel Roşu, maçın hakemi ile ilgili şu anekdotu hatırlattı: “Bir kaç sene önce Dinamo ile FCSB derbisinde tribünler Gnohere’ye maymun tezahüratı yaptığında PSG-Başakşehir’in de hakemi olan Hategan o gün hiç bir şey duymadığını iddia etmişti”.

Webo’ya ırkçılık yapan Rumen hakemin instagram hesabı Türkler tarafından hacklendi ve açıklama kısmına “ırkçılığa hayır” yazıldı.

Karşılaşma 4 farklı hakemle 9 Aralık 2020’de,saat 20:55’te kaldığı yerden devam edecek.