Dünya

PPI'ın ABD'ye yatırım yapan şirketler listesinde Amazon birinci sırada

Amazon, PPI'ın her yıl yayımladığı bir çalışma olan ve Amerika Birleşik Devletleri'nde en fazla yatırım yapan 25 ABD şirketini gösteren "Yatırım Kahramanları" adlı listede art...

Abone Ol

Amazon, PPI'ın her yıl yayımladığı bir çalışma olan ve Amerika Birleşik Devletleri'nde en fazla yatırım yapan 25 ABD şirketini gösteren "Yatırım Kahramanları" adlı listede art arda iki yıldır birinci sırada yer alıyor. PPI, Amazon'un 2020 yılında ABD'nin altyapısına 34 milyar ABD doları yatırım yaptığını ve bu yatırımların sadece geçen yıl 400.000'den fazla doğrudan istihdam sağladığını tahmin ediyor.

Amazon'un Dünya Çapında Ekonomik Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Holly Sullivan, "ABD'ye yatırımda uzun bir geçmişe sahibiz. 2020 yılında müşterilerimiz için teslimatlarımıza devam edebilmek ve Amerikan ekonomisini desteklemek amacıyla yatırımlarımızı ikiye katladık" dedi.

Progressive Policy Institute Baş Ekonomik Stratejisti Michael Mandel, "Amazon ve diğer Yatırım Kahramanları, Amerika'da kurumsal yatırımın nasıl olması gerektiği konusunda öncülük ediyorlar" diye konuştu. Mandel'e göre, bu tip yatırımlar sadece verimliliği yüksek ve maaşı iyi işler yaratılması açısından hayati olmakla kalmıyor aynı zamanda arzı artırarak enflasyonun kontrol altında tutulmasına da yardımcı oluyor. Mandel sözlerini şöyle sürdürdü: "Pandemiyi geride bırakırken hükümetimizin enflasyondan kaçınmaya sıkı şekilde odaklanması gerekiyor ve Amazon gibi şirketlerin yatırımlarına devam etmesi de tam olarak buna yardımcı olacak."