Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Avrupa Birliği'nin Kurtarma ve Dayanıklılık Planı'ndan gelecek olan ve Kovid-19 pandemisinin ardından toparlanmayı hedef alan bu fonlar uzun vadede 1,3 milyar euroya ulaşabilecek. Portekiz fonu, Rekabet ve İnovasyon Kurumu tarafından temin edilecek ve Portekiz Kalkınma Bankası tarafından yönetilecek.

Portekiz resmi gazetesinde yayınlanan yasaya göre bu para, "Portekiz'e bağlı bölgelerde faaliyet gösteren ticari şirketlerin sermaye yeterliliklerini artırmak amacıyla kamu desteği sağlanmasında" ve "ticari şirketlerin büyüme ve konsolidasyon sürecindeki sermaye takviyesine destek olunmasında" kullanılacak.

Portekiz hükümetine göre "Avrupa fonlarının diğer kaynaklarından temin edilebilecek başka tahsisler" de olabilecek. Yasa uyarınca söz konusu fon; adi veya imtiyazlı hisse senetleri, dönüştürülebilir tahviller, borç, garantiler de dahil olmak üzere özkaynak araçları veya bütün bu araçların kombinasyonu yoluyla şirketlere yatırım yapacak.

Editör: İRFAN KARSLI