Portekiz İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan bir açıklamaya göre, bu ülkelerdeki Kovid-19 pandemisinin durumu nedeniyle hava trafiğindeki kısıtlamalar sürecek. Açıklamada, Portekiz vatandaşları ve ailelerinin Portekiz'e, Portekiz'de yasal ikametgahı olan üçüncü ülke vatandaşlarının da ülkelerine geri gönderilmeleri için yalnızca insani nitelikteki uçuşlara izin verileceği ifade edildi.

Bu uçuşlardaki yolcuların kalkıştan en geç 72 saat önce yaptırılmış negatif PCR (Polymerase Chain Reaction- Polimeraz Zincir Reaksiyonu) testi ibraz etmeleri gerekiyor. Buna ek olarak 14 gün boyunca tedbir amaçlı karantinada kalmaları gerekiyor.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Tüm dünya pandemiyi kontrol altına almak ile mücadele ederken gittikçe artan sayıda ülkede, mevcut onaylanmış koronavirüs aşılarıyla aşılama çalışmaları sürüyor. Bununla birlikte, Dünya Sağlık Örgütü'nün 12 Mart'ta yayınladığı bilgilere göre, aralarında Almanya, Çin, Rusya, İngiltere ve ABD'nin de olduğu çok sayıda ülkede 81'i klinik deney aşamasında olmak üzere dünya çapında 263 aday aşı geliştiriliyor.

Editör: İRFAN KARSLI