Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

WASHİNGTON, 23 Aralık (Xinhua) -- Gazete haberinde, "Neler olup bittiğini anlamak için ihtiyacımız olan her şeyi takip edemiyoruz. Bu çok huzursuz edici" denildi. Haberde, Biden'ın sağlık yetkililerinin, geçtiğimiz sekiz ayda doğru ve zamanında yerel bilgi eksikliği nedeniyle ABD içinde yaşanan Kovid-19 vaka artışlarına cevap verebilmek için uluslararası kaynaklara giderek daha fazla bağımlı hale geldiklerini, bunun kısmen bu bilgilerin daha güvenilir olduğuna inanmalarından kaynaklandığını söyledikleri belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles kentinde kurulan bir gezici aşılama istasyonunda maskesini takmış bir sağlık çalışanı bir doz aşı hazırlıyor, 15 Aralık 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

Haberde ayrıca, eyalet ve yerel kamu sağlığı departmanları ile ABD Hastalık Kontrol Merkezi veri toplamak ve bilgiye dayalı kararlar alabilmek için büyük çaba harcadı ancak "önemli ölçüde manuel veri girişi gerektiren güncel olmayan veri sistemleri, laboratuvar raporlamasının yavaş olması ve yerel kamu sağlık çalışanı sayısındaki düşüş bu çabaları engelledi" denildi.

Editör: İRFAN KARSLI