Dünya

PetroChina yılın ilk yarısında kâr artışı bekliyor

PetroChina, 2021'in ilk yarısında şirket özsermaye hissedarlarına dağıtılabilir net kârın, bir yıl önce aynı dönemde kaydedilen zararları tersine çevirerek 75 milyar yuan (yak...

Abone Ol

PetroChina, 2021'in ilk yarısında şirket özsermaye hissedarlarına dağıtılabilir net kârın, bir yıl önce aynı dönemde kaydedilen zararları tersine çevirerek 75 milyar yuan (yaklaşık 11.59 milyar ABD doları) ile 90 milyar yuan arasında artacağını tahmin ediyor. Şirket kârdaki büyümeyi, küresel ekonomik toparlanma nedeniyle oluşan artan talebe, uluslararası ham petrolün yükselen ortalama fiyatına ve Çin ekonomisinin istikrarlı büyüme ivmesine bağladı.

Raporda PetroChina'nın makroekonomik toparlanmanın, petrol ve gaz ürünleri talebindeki büyümenin ve ham petrol fiyatlarındaki artışın sağladığı elverişli fırsatları kaçırmadığı ve üretim ile operasyonu optimize etmeye devam ettiği belirtildi. Ayrıca şirketin bir iştiraki olan Kunlun Energy Co., Ltd.'nin de boru hattı varlıklarındaki özsermaye paylarının devrini ve teslimatını tamamladığı ve bunun da performans artışına katkıda bulunduğu belirtildi.