LİMA, 7 Ocak (Xinhua) Bakanlığın Ulusal Epidemiyoloji, Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nde araştırmacı olan Cesar Munayco'ya göre hayatını kaybeden kişi, Peru'nun kuzeyindeki Amazon bölgesinde tespit edilen üç flurona vakasından biri. Munayco, diğer iki vakanın küçük bir çocuk ile Kovid-19'a karşı tam doz aşı olmuş 40 yaşında bir kişi olduğunu söyledi.

Hasta olanların öksürük, boğaz ağrısı ve genel halsizlik gibi belirtiler gösterdiğini hatırlatan Munayco, halkı "ölüm riskini azalttığı" için Kovid-19 ve grip aşısı olmaya çağırdı. Munayco, "Bu durumun dikkate alınması gerekiyor çünkü şu anda ülkenin Loreto, San Martin, Amazon ve Ucayali (bölgeleri) gibi ormanlık kesimlerinde büyük bir H3N2 grip salgını var" uyarısında bulundu. Peru Perşembe günü, Kovid-19 vakalarının üçüncü dalgasının başladığını, yeni dalganın ülkede ilk kez Aralık'ta görülen Omicron varyantıyla birlikte ivme kazandığını duyurdu. Bu Güney Amerika ülkesinde şimdiye dek 309 Omicron vakası teyit edildi.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Editör: İRFAN KARSLI