Sağlık

Pentagon, kapalı ortamlarda maske zorunluluğunu kaldırdı

WASHINGTON, 2 Mart (Xinhua) -- Pentagon Çarşamba günü yaptığı açıklamayla binada "kapalı ortamlarda maske takmanın artık zorunlu olmadığını" duyurdu. Basın açıklamasına göre k...

Abone Ol

WASHINGTON, 2 Mart (Xinhua) -- Pentagon Çarşamba günü yaptığı açıklamayla binada "kapalı ortamlarda maske takmanın artık zorunlu olmadığını" duyurdu. Basın açıklamasına göre karar, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) yeni kılavuz ilkelerine göre alındı. Açıklamada, "Bireyler, Kovid-19 topluluk seviyesine bakmaksızın isterlerse maske takabilir" ifadeleri kullanıldı.

Pentagon ayrıca binadaki sağlık koruma seviyesini de "Bravo" seviyesine düşürerek yüzde 50 düzeyinde doluluğa ve "yemek bölümünde daha fazla oturma seçeneğine" izin vermeye başladı. CDC geçen hafta çoğu Amerikalı için maske tavsiyelerini gevşetmişti.

Beyaz Saray, Çarşamba günü Kovid-19 pandemisinin ele alınmasının bir sonraki aşamasına yönelik yeni bir stratejinin ana hatlarını belirledi. 96 sayfalık plan; hastalığa karşı korunma, hastalığın tedavisi ve yeni varyantlara karşı hazırlıklı olma gibi konulara odaklanıyor.

ABD Başkanı Joe Biden Salı günü yaptığı Birliğin Durumu konuşmasında, "Kovid-19'a karşı savaşımızda yeni bir dönüm noktasına ulaştık; ciddi vakalar, geçen yılın Temmuz ayından bu yana görülmeyen bir düzeye geriledi" ifadelerini kullandı. "Yeni bir varyantın ortaya çıkmayacağına söz veremem" diye uyaran Biden, "Ama ortaya çıkarsa hazır olmak için gücümüz dahilindeki her şeyi yapacağımıza söz verebilirim" diye konuştu.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre ABD'de 79 milyondan fazla Kovid-19 vakası ve 953.000 ölüm bildirilirken, ülke her iki kategoride de dünyada ilk sırada yer aldı. Scientific American köşe yazarı ve Northwestern Üniversitesi'nde profesör olan Steven Thrasher Şubat ayında, "kitle iletişim araçları ve politika yapıcılar, sarsıcı ölüm sayılarını normalleştirerek Kovid öncesi döneme dönüş yönünde baskı yapıyor" diye yazmıştı.