MEKSİKO, 28 Aralık (Xinhua) Enerjide kendi kendine yeterliliği sağlamayı konu alan bir programın sunumunda konuşan Romero, strateji kapsamında Meksika'nın ilk olarak ham petrol ihracatını 2022 yılında günde 435.000 varile düşürmesi gerektiğini kaydetti. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un eşlik ettiği Romero, "Pemex'in üretiminin neredeyse tamamı 2023 ve 2024'e kadar iç pazar için işlenecek ve rafine edilecek" dedi. Dos Bocas rafinerisi faaliyete geçtiğinde Pemex'in rafinaj kapasitesi artmış olacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Aralık 2018'den beri rafineri, Lopez Obrador yönetiminin en önemli altyapı projesini oluşturuyor. Rafineri faaliyetleri, Meksika'nın mevcut altı rafinerisinin iyileştirilmesi ve ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Houston şehrindeki Deer Park rafinerisinin satın alınmasıyla da desteklenecek. Romero, "Yakıt arzını garanti altına almak için Meksika ham petrolünün neredeyse yüzde 100'ü ülkemizde rafine edilecek" dedi. Lopez Obrador yönetimi, ham petrol üretiminde düşüşün yanı sıra devlet kasasına sürekli fon transferleri yapılması sebebiyle mali durumu son yıllarda bozulan Pemex'i güçlendirmek için çalışıyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, bu devlet şirketinin mali durumu düzelmezse ülkenin yatırım yapılabilir notunu düşürme tehdidinde bile bulunmuştu.

Editör: İRFAN KARSLI