Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor

Çarşamba günü kaynaklar, 80 yaşındaki Pele'nin, biri ünlü 10 numaralı forma, diğeri 80 numaralı forma olmak üzere iki Vasco forması ve üyeliğini belgeleyen bir plaket teslim aldığını söyledi.

Pele, profesyonel futbol kariyeri boyunca sadece iki kulüpte (Santos ve New York Cosmos) oynadı ancak Vasco da Gama sevgisini hiçbir zaman gizlemedi. Eski hücum oyuncusu Pele, Brezilya merkezli YouTube kanalı Pilhado ile geçen yıl yaptığı bir söyleşide, çocukken Rio de Janeiro takımını tuttuğunu açıklamıştı.

Pele bu söyleşide, "Arkadaşlarımın ve babamın arkadaşlarının çoğu Corinthians taraftarıydı" demiş ve şöyle devam etmişti: "Vasco'yu niçin tutmaya başladığımı bilmiyorum ama ben bir Vasco taraftarıyım. Santos'ta oynadım, ama (favori takımımı) seçme hakkım var. Vasco'yu tutmayı hiçbir zaman bırakmadım."

Üç FIFA Dünya Kupası kazanan tek futbolcu olan Pele, tarihin gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından birisi olarak görülüyor. Pele, 2000 yılında FIFA tarafından verilen 20. yüzyılın en iyi futbolcusu ödülünü, geçen Kasım ayında 60 yaşında hayata veda eden Arjantinli büyük yıldız Diego Maradona ile paylaşmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI