Genel

Pegasus, Kadir Gecesi’nde alkol fotoğrafı hakkında açıklama yaptı

Kadir Gecesi’nde alkol sofrasında paylaşım yapan Pegasus çalışanları ile ilgili şirketten açıklama yapılırken, çalışanlar sosyal medya hesaplarını kapattı.

Abone Ol

Kadir gecesinde sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf infiale neden oldu. Pegasus çalışanları alkol masasında çekilen fotoğraflarını ‘Kadir gecesi özel’ notuyla sosyal medyada paylaştı.

Bu fotoğrafın paylaşılmasının ardından ise tepkiler sosyal medyada giderek büyüdü. Konu hakkında açıklama yapan Pegasus, paylaşılan fotoğrafta yer alan ifadelerin ‘kişilere ait olduğunu’ vurguladı.

Pegasus’tan yapılan açıklama şu şekilde:

‘27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz.

Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlerle atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır.’