Xinhua

Paris ve Atina, Noel ışıklarıyla rengarenk

Abone Ol

BRÜKSEL, 27 Kasım (Xinhua) -- Fransa'nın başkenti Paris'teki büyük mağazalar ve Yunanistan'ın başkenti Atina'daki meydanlar geçtiğimiz hafta içinde Noel ışıkları ve festival süsleriyle donatıldı. Yıl sonu tatil sezonu yalnızca ailelerin bir araya geldiği mutlu anlara sahne olmakla kalmıyor, aynı zamanda işletmelerin satışlarını artırmasına yönelik fırsatlar da getiriyor. Atina'da tatil sezonu, Perşembe günü ağaç ışıklandırma seremonisi ile başladı. Paris'te ise büyük mağazalar, yaklaşan Noel için vitrinlerini hazırladı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Sintagma Meydanı'nda ışıklandırılmış Noel ağacı önünde poz veren bir aile, 23 Kasım 2023. (Fotoğraf: Marios Lolos/Xinhua)

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Sintagma Meydanı'nda ışıklandırılmış Noel ağacı önünde birbirine sarılan bir çift, 23 Kasım 2023. (Fotoğraf: Marios Lolos/Xinhua)

Fransa'nın başkenti Paris'te Noel ışıklarıyla aydınlatılan Şanzelize Caddesi'nde özçekim yapan insanlar, 19 Kasım 2023. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)

Fransa'nın başkenti Paris'teki Galeries Lafayette Haussmann alışveriş merkezinde Noel süslemelerinin fotoğrafını çeken insanlar, 21 Kasım 2023. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)

Fransa'nın başkenti Paris'teki Galeries Lafayette Haussmann alışveriş merkezinde Noel için süslenmiş bir vitrin, 21 Kasım 2023. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)